Президент України призначив в.о. голови СБУ Василя Малюка

18.07.2022, 14:04

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення тимчасовим виконувачем обов'язків голови Служби безпеки України Василя Малюка.  Відповідний указ  18 липня розміщено на сайті глави держави. 

"Першому заступнику голови Служби безпеки України Малюку Василю Васильовичу тимчасово виконувати обов'язки голови Служби безпеки України",йдеться в указі.  Раніше Зеленський підписав указ про усунення Івана Баканова від обов'язків голови Служби безпеки України.   

Василій Малюк – бригадний генерал, до 16 лютого 2022 року був заступником міністра внутрішніх справ, проте лише 11 днів. З березня 2020 по липень 2021 р.  обіймав посаду начальника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України. Посадовець є уродженцем міста Коростишів (Житомирська область). Здобув освіту в Національній академії наук СБУ за фахом "правознавство" у 2005 році. 28 лютого Малюку виповнилося 38 років.

Військову службу він почав у 2001 році в органах держбезпеки,  працював у регіональних управліннях СБУ на посадах від оперуповноваженого до заступника начальника управління. Був нагороджений відзнакою президента "За участь в Антитерористичній організації".

 

Читайте також