Як платити за газ після зміни постачальника: пояснення "Нафтогазу"

18.07.2022, 15:07

ГК "Нафтогаз України", яка обслуговує велику частину населення країни, пояснила, як сплачувати за газ після зміни постачальників. Про це пише  пресслужба компанії у Facebook.

"Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" нагадує про важливість оплати комунальних послуг. Кожен має брати на себе відповідальність та дбати про економіку й інфраструктуру країни. Закликаємо вас використовувати онлайн-сервіси для розрахунку з Нафтогазом.", - ідеться в повідомленні.

Так, заплатити за газ можна: в особистому кабінеті на my.gas.ua; у чатботі GASUA у Viber, Telegram та NaftogazGasSupply Facebook Messenger; через сайти та мобільні додатки банків; за допомогою платіжних систем (Portmone, LiqPay, EasyPay, iPay, Apple Pay, Google Pay).

Нагадаемо, що з 1 травня цього року понад 10 млн українських домогосподарств, які були побутовими споживачами газу 23 регіональних газопостачальних компаній, опинилися в ситуації, коли їхні постачальники не могли виконувати свою функцію, тому замість приватних регіональних газзбутів паливо почала постачати державнна компанія "Нафтогаз України". Також Кабінет міністрів України затвердив постанову, згідно з якою "Нафтогаз" на час воєнного стану та 6 місяців після його завершення буде постачати блакитне паливо операторам газорозподільних систем за фіксованою ціною.

Читайте також