Загальна сума прямих збитків України від війни зросла до $108 мільярдів

03.08.2022, 16:08

Обсяг прямих збитків економіки України від пошкодження та руйнування житлових і нежитлових будівель та інфраструктури збільшилась до $108,3 млрд або 2,9 трлн грн. Про це повідомляє "Финансовый клуб", посилаючись на дані KSE Institute, Мінреінтеграції, Мінрегіонрозвитку та інших міністерств у межах діяльності Національної ради з відновлення України від наслідків війни.

За останніми даними зруйновано та пошкодженого щонайменше 129,9 тис житлових будівель, з яких 114,7 тис. - приватних будинків та 15,1 тис. - багатоквартирних. Прямі збитки через руйнування багатоповерхівок складають $42,3 млрд, та ще $5,4 млрд збитків завдані власникам приватних будинків.

На другому місці у загальному обсязі прямих збитків від пошкоджень та руйнувань - сфера інфраструктури із сумою у $31,6 млрд. Внаслідок бойових дій збитки завдані підприємствам та промисловості оцінюються вже у $8,8 млрд.

Зростання загальної суми прямих задокументованих збитків пов'язане й зі збільшенням кількості зруйнованих та пошкоджених об'єктів освіти, охорони здоров'я та соціальної сфери.

Читайте також