До кінця 2022 року всі платіжні термінали в Україні прийматимуть картки "ПРОСТІР"

17.08.2022, 15:11

До кінця 2022 року всі платіжні термінали в Україні прийматимуть до оплати платіжні картки "ПРОСТІР". Про це повідомляє повідомляє пресслужба Національного банку України.

Нагадаемо, що НПС "ПРОСТІР" - національна карткова платіжна система, створена Національним банком України. Учасниками системи є 55 установ. Картка ПРОСТІР приймається до оплати у термінальній мережі на території України, а також у мережі Інтернет.

За словами Андрія Поддєрьогіна, директора Департаменту платіжних систем та іннваційного розвитку НБУ, забезпечення можливості приймання карток "ПРОСТІР" у всій платіжній інфраструктурі України є однією зі стратегічних цілей Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року.

Це стало можливим завдяки підключенню АТ "УКРСИББАНК" до НПС "ПРОСТІР" та налаштуванню усієї мережі платіжних терміналів банку на обслуговування карток національної платіжної системи. Оновлення термінальної мережі АТ "УКРСИББАНК" відбувається поетапно та завершиться до кінця 2022 року, більшість терміналів буде налаштовано упродовж двох наступних місяців.

Читайте також