Проєкт "єРобота": В Україні буде створено понад 300 тисяч робочих місць

29.08.2022, 17:37

Завдяки проєкту "єРобота" в Україні буде створено понад 300 тисяч нових робочих місць. Про це пише видання "Мiнфiн", посилаючись на пресслужбу Мінекономіки.

Проєкт "єРобота" включає 6 грантових програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності - це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення та розвиток переробних підприємств, закладення саду та виноградарства, тепличного господарства, підтримки IT-стартапів та старту в ІТ-сфері.

"Уряд запустив низку грантових програм як потужний інструмент для підтримки малого та середнього бізнесу. Будь-який підприємець, який прагне розвивати свою справу або розпочати нову, може отримати безповоротну допомогу від держави. Це також стимулюватиме створення робочих місць, яких потребують зараз українці", - зазначила перший віцепрем'єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко.

За її словами, українці виявляють високу зацікавленість у грантових програмах. На сьогодні заявки на отримання грантів подали вже близько 10 тисяч громадян. Більшість заяв - 8,5 тисяч - на отримання мікрогранту на початок або розвиток власної справи.

Читайте також