"Ну от і все, друзі": Джонсон виступив із прощальною промовою у якості прем'єра

06.09.2022, 15:17

Борис Джонсон офіційно склав повноваження прем'єр-міністра Великої Британії та передав посаду Ліз Трасс. Політик покинув резиденцію голови уряду Великобританії та виступив із прощальною промовою.

Він запевнив, що його наступниця зробить усе можливе для перемоги над енергетичним шантажем глави кремля путіна. "

Ну от і все, друзі", - такими словами своє звернення почав Джонсон біля Палати громад.  Виступ екс-пресм'єра був нетривалим.

Перед десятками журналістів і прихильників політик перерахував свої досягнення на посаді, подякував міністрам за роботу стосовно Brexit, за оперативне розгортання кампанії з COVID-вакцинації під час пандемії, а також за ефективне протистояння російському диктатору путіну. 

"Якщо путін думає, що може досягти успіху, шантажуючи та залякуючи британський народ, то він повністю помиляється. Новий уряд Британії виведе країну із кризи", - резюмував екс-прем'єр.  Не обійшовся Джонсон і без яскравих аналогій. Цього разу він порівняв себе з ракетою.  "Зараз я, мов одна з тих ракет-носіїв, яка виконала свою функцію, і тепер м'яко повертатимуся в атмосферу і невидимо спущусь на воду в якомусь віддаленому і непримітному куточку Тихого океану", - сказав Джонсон. 

 

Читайте також