Мінекономіки закликає банки підтримати експортерів

30.09.2022, 17:38

Міністерство економіки України закликало українські банки підтримати українську економіку під час війни шляхом фінансування експорту українських товарів, робіт та послуг на світові ринки, повідомляє пресслужба міністерства.

Міністерство економіки спільно з Національним Банком України напрацювали механізм, який дозволяє видавати доступні кредити на виконання експортних контрактів без застави під страхове покриття Експортно-кредитного агентства (ЕКА).

Про це під час наради зі стратегічних питань розвитку та підтримки експорту товарів і послуг українського походження повідомила Перший віцепрем'єр- міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко.

"Основними задачами під час війни для нас є перезапуск економіки. У першому півріччі ми маємо падіння експорту на 24%. Тому зараз ми працюємо саме над стимулюванням експортних операцій. Дуже хочеться, щоб комерційні банки допомогли в цьому і замість депозитних сертифікатів НБУ вкладались в кредитування реального сектору економіки", - зазначила Міністр економіки Юлія Свириденко.

Читайте також