Новая крыша для львовского вокзала

24.10.2000, 14:29

Закончен ремонт львовского железнодорожного вокзала и, в частности, крыши, которая была спроектирована чешскими архитекторами еще в начале XX века. (укр.)

Минулої суботи львівський головний залізничний вокзал святкував небуденну подію. Оглянути новий дах, який покрив площу понад 13 тис. кв. м території вокзалу, приїхав заступник Міністра транспорту України, а донедавна начальник Львівської залізниці Георгій Кірпа. Дах, або по-іншому дебаркадер, який ще на початку XX століття спроектували чеські майстри, було оновлено практично за три місяці.

Водночас було відремонтовано перони, колії, навіть кілька вагонів електричок та потяги далекого сполучення отримали нове життя після реконструкції. У них тепер не тільки не соромно їхати, скажімо, у плацкартному вагоні, а й приємно відпочити (дійсно, м'які сидіння, нові пластикові вікна, які для того, щоб їх відчинити або зачинити, не вимагають надзусиль.

На ремонтні роботи було витрачено майже 20 млн. грн. І тепер керівництво залізничного вокзалу просить у міста закріпити за ним ширшу територію, щоб з користю для себе і для Львова вкладати кошти в його інфраструктуру.
Юрій Сумик. Львів.
По материалам газеты "Україна молода".

Читайте також