"Золото" для сильных духом

24.10.2000, 14:10

В австралийском Сиднее украинские атлеты достойно выступили на ХI Параолимпийских играх, олимпийских играх среди инвалидов, завоевав три золотые, семь серебряных и пять бронзовых наград. (укр.)

Особливо відзначимо трьох наших чемпіонів. Кіровоградець Юрій Андрюшин в "Акватик-центрі" був першим на дистанції 50 м батерфляєм, його "колега"-плавець Олександр Мащенко виграв 100-метрівку брасом. А легкоатлет Олександр Ясиновський не тільки здобув золоту нагороду в метанні диска, а й встановив новий світовий рекорд! Ще два наших легкоатлети відзначилися у бігу на 200 метрів. Миколаївець Сергій Норенко виборов "срібло", а харків'янин Андрій Жильцов був у цьому ж забігу четвертим.

Вдало покищо виступають і українські футболісти - діючі чемпіони світу. В першому матчі олімпійського групового турніру вони впевнено перемогли голландців - 3:0. З таким же рахунком наші виграли й наступний поєдинок - цього разу у португальців. Останній матч групового турніру - з аргентинцями - вони проведуть завтра.

Очолюють неофіційний командний залік господарі змагань - австралійці (23 "золота", по 17 - "срібла" та "бронзи"). Далі йдуть іспанці та французи. Наша збірна поки що перебуває на 18-му місці. Сподіваємося, це не остаточна її позиція, й українські атлети піднімуться набагато вище.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також