Польских бизнесменов интересует не только Киев

26.10.2000, 16:39

Первый в Украине Польский торгово-выставочный дом появится в Кременчуге. (укр.)

Про це домовилися, підписавши відповідний меморандум, повноважні представники посольства Республіки Польща в Україні - торговий радник Вольдемар Питель і торгово-економічний аташе Казимір Круліковські - з кременчуцьким міським головою Миколою Глуховим. Мерія наддніпрянського міста підшукає відповідне приміщення у центрі, а польський уряд профінансує і облаштує власне торгово-виставкове представництво у промисловій столиці Полтавщини.

Попри офіційну провінційність Кременчука, який не має статусу навіть обласного центру, вибір поляків на його користь зовсім не випадковий. Без сумніву, найсуттєвіше "наблизила" розташоване по обидва боки Дніпра місто до сусідньої країни активна діяльність кременчуцької Асоціації сприяння міжнародному бізнесу та розвитку, добре знана й на берегах Вісли. Хоча, як зізналися вже на Полтавщині згадані представники польської амбасади, у Кременчука був гідний суперник - Луганськ. Але останньому не поталанило з географією: до нього надто далеко як з Польщі, так і з української столиці, більшості наших областей.

Водночас Кременчук угніздився практично у центрі України. Здобувши цей стратегічний плацдарм, Польський торгово-виставковий дім, звісно, вестиме свою діяльність і в інших регіонах України, всіляко сприяючи налагодженню та розвитку ділових партнерських зв'язків між підприємцями обох країн. До речі, вже наступної весни під час роботи у Кременчуці традиційного щорічного ярмарку "Чумацький шлях" заплановано влаштувати навіть спеціальний польський день.
Василь Неїжмак. Полтавська область.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також