Создан фонд содействия молодежному жилищному строительству

27.10.2000, 16:57

Постановлением правительства Украины утверждено положение о Государственном фонде содействия молодежному жилищному строительству, который является государственным специализированным финансовым учреждением, подчиненным Кабинету Министров. (укр.)

Фонд братиме участь у здійсненні програм та інших заходів, відповідно до Указу Президента України про основні напрямки забезпечення житлом населення України на 1999-2005 роки.

Слід нагадати, що перші десять кредитів молодим сім'ям на житлове будівництво були надані у березні 1998 року. Відтоді за рахунок Державного бюджету на цю мету було виділено понад 33 млн. грн. і майже 30 млн. грн. - з місцевих бюджетів. Всього за цей час за довгостроковими (до 30 років) кредитами для спорудження власних домівок звернулися понад 100 тисяч молодих сімей. Завдяки цьому найближчим часом буде зведено майже 85 тисяч квадратних метрів житла.

У Державному бюджеті 2000 року на кредитування молодіжного будівництва передбачено 70 млн. грн., а в місцевих - 150 млн. грн. Таким чином, зроблено значний крок до вирішення демографічної проблеми, створення нових робочих місць, забезпечення благополуччя молодих сімей.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також