О ликвидации последствий стихии

28.11.2000, 18:27

Сегодня, 28 ноября, состоялось заседание специальной правительственной рабочей группы по ликвидации последствий циклона, который пришел на территорию Украины в ночь с 27 на 28 ноября. (укр.)

В результаті стихійного лиха, станом на 14 годину 28 листопада, було знеструмлено 4007 населених пунктів, зокрема у Вінницькій, Одеській, Хмельницькій, Житомирській, Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській, Чернівецькій та Київській областях. Було також пошкоджено та припинено діяльність 1701 сільської телефонної станції, 14950 ліній електропередач. На 15 годину було відновлено 562 лінії. Це дозволило відновити постачання електроструму в 426 населених пунктів.

47 пасажирських та 68 вантажних поїздів, що рухались у напрямку Вінниці, Одеси, Жмеринки та Кіровограду, було затримано в результаті стихійного лиха. Станом на 15 годину (28 листопада) всі поїзди відправлені за призначенням, але рух на залізниці дуже ускладнений. В деяких областях, що найбільше постраждали від лиха, місцеві органи влади запровадили обмеження руху для автотранспорту на шосейних дорогах, який здійснюватиметься тільки у денний час. Електротранспорт не працює лише у м. Вінниці.

В результаті аварії вийшли з ладу деякі котельні, бойлерні та водозабори, особливо в Одеській області, де у 17 районах було практично припинено постачання тепла і води. Попередні збитки оцінюються в понад 124 млн. грн. В ліквідації наслідків стихійного лиха нині задіяно понад 7 тис. співробітників Міністерства надзвичайних ситуацій, 314 одиниць техніки, численні аварійні команди та сили місцевої влади.

Кабінет Міністрів своїм рішенням затвердив розпорядження про виділення 19 млн. грн. для проведення першочергових заходів з метою ліквідації наслідків стихійного лиха.

Кабінет Міністрів та особисто Прем'єр-міністр України уважно контролюють ситуацію та вживають всіх необхідних заходів для забезпечення відновлення постачання електроенергії, світла та тепла у всі регіони, що постраждали внаслідок стихійного лиха.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також