Законопроекты "О телекоммуникациях" и "О почтовой связи", возможно, будут рассмотрены на текущей сессии парламента

14.12.2000, 17:02

Комитет по вопросам строительства, транспорта и связи на Согласительном Совете в понедельник, 18 декабря, предложит поставить на голосование вопрос о включении в порядок дня шестой сессии законопроектов "О телекоммуникациях" и "О почтовой связи", представленных Кабинетом Министров Украины. (укр.)

Як поінформував керівник секретаріату Комітету Микола Крамаренко, на своєму засіданні Комітет також ухвалив рішення рекомендувати парламенту прийняти ці документи за основу.

Законопроектом "Про поштовий зв`язок" (реєстр No.6160) визначено правові норми державного регулювання у цій сфері шляхом створення Національної комісії з питань регулювання зв`язку. Також пропонується механізм функціонування операторів у сфері надання послуг поштового зв`язку, окреслюється коло прав та обов`язків операторів поштового зв`язку і користувачів їхніми послугами, визначається тарифна політика у цій сфері тощо.

В основу документа покладено створення рівних умов діяльності на ринкові послуг операторів поштового зв`язку різних форм власності; основні принципи та напрямки держрегулювання діяльності у сфері поштового зв`язку, а також інвестиційної політики у цій галузі. Передбачено також створення умов для стабілізації і нарощування темпів розвитку поштового зв`язку; стимулювання якості надання послуг і задоволення попиту на них, захист справ споживачів.

Законопроектом "Про телекомунікації" (реєстр. No.6161) визначено правові норми державного регулювання в галузі телекомунікацій, а також порядок взаємодії операторів у цій сфері та взаємоз`єднання їх мереж, механізм підтримки операторів, які надають збиткові, але соціально необхідні послуги - за рахунок телекомунікаційного збору. Законопроектом визначено порядок розподілу і використання обмежених ресурсів в телекомунікаційній сфері, права та обов`язки операторів, а також користувачів їх послуг тощо.

У Комітеті з питань будівництва, транспорту і зв`язку не виключають, що в разі внесення вищеназваних документів до порядку денного шостої сесії парламенту вони можуть бути розглянуті до її завершення.
Информационное управление Верховной Рады Украины.

Читайте також