Виталий Кличко проведет бой 27 января 2001 года, а Владимир - в марте

06.12.2000, 11:18

На пресс-конференции, которая состоялась 2 декабря в Мюнхене, промоутер Виталия и Владимира Кличко Клаус-Питер Коль сообщил, что следующий бой Виталий проведет 27 января 2001 года. (укр.)

Поки вiдомо, що бiй пройде в Мюнхенi, суперником українського боксера буде американець. Погляд за океан обумовлений також i тим, що телекомпанiя НВО знову, як i рiк тому, зацiкавлена в трансляцiї поєдинкiв Вiталiя i Володимира на Америку. Iм'я суперника, як заявив генеральний менеджер "Юнiверсума" Пiтер Ханратс, буде названо впродовж наступних двох тижнiв.

Звертаючись до журналiстiв, Вiталiй ствердно заявив: "Я повинен знову довести, що належу до когорти найсильнiших боксерiв свiту. У 2001 роцi я поверну собi пояс чемпiона". Про своє самопочуття пiсля поєдинку старший з братiв Кличкiв сказав так: "Пара синцiв - усе, що я отримав у цьому бою. Вiдчуваю себе добре i готовий знову вийти на ринг".

Слiд сказати, що пiсля примусового медичного огляду Тiмо Хоффмана, а саме пiсля проведення комп'ютерної томографiї мозку, Європейський боксерський союз заборонив Хоффману впродовж трьох мiсяцiв проводити поєдинки. Проте, незважаючи на це, промоутер Тiмо Вiлгфрiд Зауерланд i вiн сам заявляють про готовнiсть знову зустрiтися з Вiталiєм у матчi-реваншi восени наступного року, пiсля того, як Хоффман проведе два прохiдних бої. Хоча, на мою думку, шансiв провести цей поєдинок дуже мало. Найвiрогiднiше, керiвництво "Юнiверсума" планує, що пiсля двох боїв у сiчнi-березнi Вiталiй буде готовий вiдстоювати титул чемпiона свiту. А це означає, що за позитивних пiдсумкiв поєдинкiв Вiталiя Тiмо знову зможе боксувати за вакантний титул чемпiона Європи з ким завгодно, навiть восени 2001-го року.

Клаус-Пiтер Коль пiдтвердив iнформацiю, що Володимир Кличко наступний свiй бiй, у якому вiн захищатиме титул чемпiона свiту за версiєю WBO, проведе в березнi проти Деррика Джефферсона. Якщо Володимир здобуде перемогу, то, за словами гера Коля, надалi можна буде домовитися про можливiсть зустрiчi Кличка-молодшого з Ленноксом Льюїсом або Евандером Холiфiлдом влiтку 2001-го року.

Увечерi того ж дня Вiталiй i Володимир взяли участь у цирковiй програмi "Зiрки на манежi". Гала-концерт популярних артистiв цирку вiдкривав новий сезон вiдомого колективу Нiмеччини. У програмi Вiталiй був асистентом Володимира, який демонстрував перед глядачами свої фокуси. Можу засвiдчити, що виходило в нього це просто чудово. Номер братiв Кличкiв численна аудиторiя зустрiла шквалом оплескiв. Пiсля свого виступу Володимир сказав: "Пiсля того, як пiдняли завiсу, я вiдчув хвилювання, начебто перебуваю на рингу в поєдинку за титул чемпiона свiту. Нiколи не думав, що виступатиму перед глядачами як iлюзiонiст".

Свято Рiздва 25 грудня Вiталiй i Володимир проведуть у Києвi в колi сiм'ї. Утiм, вже 26-го вони вилетять до Гамбурга, де разом з командою "Юнiверсума" вiдбудуть на збори, що пройдуть на Канарських островах. Матерiал взято з офiцiйного Web-сайта Вiталiя i Володимира Кличкiв.
Инф. газеты "Молодь України".

Читайте також