Четкий порядок для охотничьих хозяйств

07.12.2000, 10:37

Для реализации закона "Об охотничьих хозяйствах и охоте" постановлением Кабинета Министров Украины приведены в соответствие нормативные акты этой отрасли. (укр.)

Зокрема, втратило чинність Положення про мисливське господарство та порядок здійснення полювання від 1996 року. Оскільки мисливські тварини є природним ресурсом загальнодержавного значення, сезонні ліміти використання їх за поданням Держкомлісгоспу затверджуватиме Міністерство екології та природних ресурсів. Дозволи для полювання на ведмедя, кабана, парнокопитних та хутрових звірів видаватимуть органи Держкомлісгоспу. А на вовків, зайців, лисиць, пернату дичину - користувачі мисливських угідь.

Слід нагадати, що торік в Україні площа мисливських угідь становила майже 48 млн. га, з яких 38 млн. га опікує Українське товариство мисливців та рибалок, а майже 7 млн. га - Держкомлісгосп. Всього ж право ведення мисливського господарства мають 730 підприємств.

Надходження від мисливства складали майже 9 млн. гривень. На охорону, відтворення та облік диких тварин, впорядкування мисливських угідь витрачено 6,9 млн. гривень.

В мисливських угіддях України налічується 37 тис. кабанів, 5,2 тис. лосів, 13 тис. благородних оленів, 127 тис. лисиць, 2,6 тис. вовків, значна кількість пернатої дичини.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також