Новые инвестиционные возможности для телекоммуникационной сети

08.12.2000, 15:20

Во время встречи с Вице-президентом компании "Lucent Technologies" ("Люсент Текнолоджіс") Райном Цвольсманом Премьер-министр Украины Виктор Ющенко поддержал желание фирмы развивать телекоммуникационные проекты в Украине. (укр.)

Глава українського Уряду високо оцінив роль компанії на українському ринку, на якому вона не лише створює робочі місця та забезпечує складним обладнанням, а й постачає продукцію у 27 країн світу, багато працює в гуманітарній галузі. "Люсент Текнолоджіс" є одним з найбільших виробників телекомунікаціного обладнання у світі.

В Україні вона представлена одним з найкращих підприємств у галузі виробництва обладнання зв'язку - заводом "ЧеЗаРа"" у місті Чернігові, який має постачати Укртелекому комунікаційні порти на 150 тисяч абонентів. Проте "Укртелеком" свої зобов'язання по замовленню обладнання у компанії не виконав. В результаті компанія "Люсент Текнолоджіс" зменшила обсяги виробництва.

Тому її керівництво вирішило звернутися до українського Прем'єр-міністра за допомогою і відновити позиції компанії, як одного з провідних інвесторів в телекомунікаційну галузь України.

За словами Райна Цвольсмана, його компанія має п'ятирічний досвід роботи в Україні і пишається тим, що працює в нашій країні, і розраховує реалізувати ряд нових проектів. Україна, зазначив він, експортує свої ноу-хау і спеціалістів в Західну Європу, в той час коли українські спеціалісти вдало працюють у "Люсент Текнолоджіс" і на Україну, і на Європу, не від'їжджаючи за її межі.

Сторони обговорили конкретні кроки щодо розвитку української телекомунікаційної мережі та участі в цьому процесі компанії "Люсент Текнолоджіс".
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також