О режиме свободной торговли со странами СНГ

11.04.2000, 12:09

Продолжается процесс создания режима свободной торговли между странами СНГ, который является реализацией Соглашения о создании зоны свободной торговли в рамках СНГ, подписанного в 1994 году. (укр.)

Триває процес створення режиму вільної торгівлі між країнами СНД, який дасть можливість найбільш ефективно використати їхній виробничий і ринковий потенціал. Як відомо, Угоду про створення зони вільної торгівлі в рамках СНД було підписано ще у 1994 році. Відповідно до Угоди, режим зони вільної торгівлі тимчасово застосовується до країн-учасниць з дня підписання Угоди і набуває чинності з дати здачі на зберігання депозитарію - Виконкому СНД - третього повідомлення про виконання сторонами, що її підписали, усіх необхідних внутрішньодержавних процедур.

За інформацією МЗС України. на сьогодні Угода набула чинності для дев'яти держав: Республіки Молдова, Республіки Казахстан, Республіки Узбекистан, Киргизької Республіки, Азербайджанської Республіки, Республіки Таджикистан, Республіки Білорусь, України та Республіки Вірменія.

Крім того, у квітні 1999 року на засіданні глав держав СНД до Угоди про створення зони вільної торгівлі було додано Протокол із змінами і доповненнями, який також набуває чинності за вище названою процедурою. Повідомлення про виконання її надіслали вісім держав: Республіка Молдова, Республіка Казахстан, Республіка Узбекистан, Киргизька Республіка, Республіка Таджикистан, Республіка Білорусь, Україна та Республіка Вірменія. Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины

Читайте також