Определен основной перечень налогов

18.05.2000, 18:01

Кабинет Министров Украины утвердил перечень налогов, сборов и обязательных платежей, который станет элементом будущего Налогового кодекса. (укр.)

Учора під головуванням Прем'єр-міністра України Віктора Ющенка відбулося засідання Кабінету Міністрів, на якому розглянуто ряд питань порядку денного. Як повідомив перший віце-прем'єр-міністр Юрій Єхануров, визначено основний перелік податків, зборів і ставок, який буде направлено на розгляд Верховної Ради. Після їх затвердження він стане основою остаточної редакції Податкового кодексу.

На засіданні найбільша увага приділялася розгляду постанов, внесених Міністерством палива та енергетики, які направлені на вдосконалення енергоринку. Зокрема, внесено зміни до системи розрахунків за електроенергію. За словами Юрія Єханурова, у суботу буде проведено засідання урядових комітетів економічного розвитку та паливно-енергетичного комплексу, на якому розглядатимуться проблеми реформування енергоринку. Після цього питання буде винесено на розгляд Кабінету Міністрів. Ухвалено постанову, якою передбачено виставляти коксівне вугілля на аукціон. Утворено раду підприємців при урядовому комітеті економічного розвитку. Юрій Єхануров зазначив, що громадські формування створюватимуться при всіх урядових комітетах і міністерствах.

Робиться це у розвиток адміністративної реформи. Так забезпечуватиметься реальний вплив громадськості на прийняття рішень у стадії їх підготовки.

Прийнято також постанову про виділення коштів на виплату заощаджень вкладникам Ощадбанку і колишнього Держстраху. Всього цього року виділяється 200 мільйонів гривень. Гроші зможуть одержати інваліди війни, люди, яким раніше виповнилось 80 років, спадкоємці померлих.

Передбачається також вжиття додаткових заходів щодо погашення в поточному році заборгованості з соціальних виплат із бюджетів усіх рівнів.

За повідомленням голови правління ДАК по матеріальних резервах Євгена Червоненка, призупинено закупівлю газу і вугілля до держрезерву. Він також сказав, що ДАК по матеріальних резервах оскаржуватиме рішення Вищого арбітражного суду про відпуск "Київмлину" зерна за старими цінами. Інф. газеты "Урядовий кур'єр".

Читайте також