Музыкальные диалоги

20.05.2000, 13:27

21 мая в Колонном зале имени М.В. Лысенка Национальной филармонии Украины состоится концерт с участием лауреата международных конкурсов Дмитрия Найдыча. (укр.)

Під назвою "Музичні діалоги" афіші Колонного залу імені М.В.Лисенка Національної філармонії України анонсують недільний концерт за участю колишнього киянина - лауреата міжнародних конкурсів Дмитра Найдича. Його ім'я вперше з'явилося на афішах, коли ще під час навчання в Національній музичній академії імені П.І.Чайковського Дмитро організував ансамбль, з яким брав участь у багатьох джазових фестивалях. Нині музикант живе і працює у французькому місті Ліон викладачем консерваторії. Одночасно бере участь у різних фестивалях, мистецьких проектах, випускає компакт-диски. У концертах Дмитро виступає як виконавець класичної музики, імпровізатор, композитор і аранжувальник творів. Нещодавно заснував у місті Аноне фестиваль під назвою "Від класики до джазу". Минулого року брав участь у Днях культури України у Франції.

У Києві Дмитро Найдич виступить у супроводі Симфонічного оркестру нашої філармонії (головний диригент - заслужений діяч мистецтв України Микола Дядюра). Звучатимуть твори Бізе, Гріга, Равеля, Шостаковича, Гершвіна, Веберна. Цього разу він виступить як імпровізатор, залишаючи ці твори недоторканими, створюючи свою концепцію, в якій поєднано музику різних авторів. Це буде перше виконання нового проекту Найдича, який наприкінці травня звучатиме на фестивалі у місті Верден під час гастролей оркестру Національної філармонії України по містах Франції. Микола МАЛІЧЕНКО. Инф. газеты "Вечірній Київ".

Читайте також