Наша духовность в цифрах

20.05.2000, 15:09

Для выполнения основных заданий по реализации государственной политики в области культуры Министерству культуры и искусств Украины доведены граничные объемы расходов Государственного Бюджета на 2000 год. (укр.)

Для виконання основних завдань щодо реалізації державної політики в галузі культури Міністерству культури і мистецтв України на утримання установ, підприємств, організацій та закладів галузі доведені граничні обсяги видатків Державного бюджету на 2000 рік у сумі 162185,5 тис. грн. ( що становить 0, 3 % від валового внутрішнього продукту держави), в тому числі 20539,1 тис. грн. на заробітну плату, 702,3 - нарахування, 98234,3 - інші видатки (комунальні послуги, охорона об'єктів, придбання обладнання, інструментів, костюмів тощо), 35709,8 - на капітальний ремонт. Видатки на капітальні вкладення по галузі на 2000 рік бюджетом не передбачені. Доведені показники задовольняють потреби галузі на рівні 79,8 % від передбачених міністерству на 1999 рік.

Для забезпечення завдань з навчання, виховання, професійної та наукової підготовки фахівців для театрально-видовищних підприємств і установ граничний обсяг фінансування розділу "Освіта" в 2000 році становитиме 24892,4 тис. грн. У розділі "Мистецтво" на 2000 рік передбачені бюджетні асигнування в сумі 84459,9 тис. грн. Ці кошти будуть спрямовані на утримання театрально-видовищних підприємств, формування нового репертуару творчих колективів, гастрольну діяльність театрів та концертних організацій, а також проведення всеукраїнських та міжнародних фестивалів, спецконцертів, конкурсів, виставок, оглядів. Передбачається виплата грантів Президента України молодим діячам у галузі театрального, музичного, образотворчого мистецтва та кінематографії, виплата державних стипендій видатним діячам культури, літератури та мистецтва, придбання творів мистецтва, виплата державних премій, державне замовлення нових вистав і концертних програм. Триватиме налагодження зв'язків з мистецькими колективами близького і далекого зарубіжжя та підготовка до відкриття Європейського культурного центру України в Парижі.

У розділі "Кінематографія" на 2000 рік передбачені бюджетні асигнування в сумі 16500 тис. грн., які будуть спрямовані на реалізацію пріоритетних кінопроектів - 4 художніх фільмів: "Мазепа" (реж. Ю. Іллєнко), "Мінливості долі" (реж. К. Муратова), "На полі крові" (реж. Я. Лупій), "Богдан Хмельницький" (реж. М. Мащенко). Інформація Міністерства культури і мистецтв. Инф. газеты "Урядовий кур'єр".

Читайте також