Закалять запорожскую сталь начинают европейские банки

24.05.2000, 11:44

Программа технического перевооружения и модернизации комбината "Запорожсталь" вызвала определенный интерес у потенциальных инвесторов. (укр.)

Розроблена у співпраці із Укргіпромезом програма технічного переозброєння і модернізації комбінату "Запоріжсталь" на період до 2010 року викликала певний інтерес у міжнародних фінансових колах. Ефективна маркетингова діяльність комбінатівських фахівців у Європі підігріла цей інтерес, і сумніви потенційних інвесторів відступили перед можливістю вигідно вкласти капітал: у квітні було підписано протокол намірів про надання "Запоріжсталі" 30-мільйонного кредиту для оновлення технології і модернізації виробництва гарячого і холоднокатаного прокату.

Наприкінці минулого тижня група банкірів і бізнесменів прибула до Запоріжжя, аби упевнитися у перспективності комбінату і підтвердити серйозність намірів консорціуму західноєвропейських банків. За посередництва міжнародної компанії Midland Resources участь у кредитуванні беруть банки Forus Mees Pierson і КВС (Велика Британія), BBI (Швейцарія) і WLB (Німеччина). Деталі проекту було обговорено під час зустрічі виконавчого директора компанії Мартіна Прайера із запорізьким губернатором Володимиром Куратченком і генеральним директором "Запоріжсталі" Віталієм Сацьким.

Варто зазначити, що Midland Resources працює з десятками металургійних гігантів світу, а в Україні першим її партнером стала "Запоріжсталь". Вибір європейців обумовлений високою якістю продукції комбінату, експортні можливості якого підтвердили солідними замовленнями 52 країни світу. Торік за кордон з цього комбінату було відправлено два мільйони тонн прокату - найбільше за останні шість років.

Транші надходитимуть щомісяця. Перший уже поповнив валютний рахунок ВАТ "Запорізький металургійний комбінат". Андрій БАГНЮК. Запоріжжя. Инф. газеты "Україна молода". ****** В Крыму подвели итоги за 1999 год Состоялось расширенное заседание Совета министров Автономной Республики Крым (АРК) по итогам работы правительства по стабилизации социально-экономической ситуации и исполнению бюджета АРК в 1999 году.

На заседании правительства Крыма было отмечено, что по темпам прироста объемов промышленного производства Крым занял второе место среди регионов Украины. В 1999 году приоритет в финансировании отдавался агропромышленному комплексу. Однако, объем сельхозпроизводства в автономии снизился по сравнению с 1998 годом. В 1999 году в АРК на 75% выросли объемы капитальных вложений. В частности, было выделено 215,8 млн. грн. на строительство газопровода Джанкой-Феодосия-Керчь.

На заседании было подчеркнуто, что задачами правительства автономии на текущий год, в первую очередь, являются погашение до конца года задолженности по зарплате и социальным выплатам, сохранение тенденции роста промпроизводства, привлечение инвестиций в строительство, своевременный и в полном объеме сбор урожая, победа в конкурентной борьбе с российскими курортами. Об этом сообщает информационное агентство "Украинский Финансовый Сервер".

Читайте також