В Одессе составляют план будущих учений

04.05.2000, 17:43

В Одессе продолжается заключительная конференция по планированию многонациональных миротворческих учений "Кооперейтив партнер - 2000". (укр.)

Понад 100 представників флотів України, Азербайджану, Болгарії, Великої Британії, Греції, Грузії, Російської Федерації, Румунії, США, Туреччини, Франції та Швеції до 5 травня обговорюватимуть усі питання, пов'язані з організацією і проведенням маневрів.

Учасники конференції також проведуть семінар на рівні експертів, на якому розглядатимуться дії з пошуку та рятуванню кораблів та суден, що зазнали аварії. Темою навчань "Кооперейтив партнер - 2000", які матимуть морську та сухопутну фази, є проведення миротворчої операції з наданням гуманітарної допомоги. Під час маневрів планується відпрацювати дії багатонаціональних сил, управління миротворчою операцією з моря та суходолу, елементи універсальної оборони, спільні операції амфібійних сил, застосування гелікоптерів палубного базування та виконання артилерійських стрільб.

Навчання заплановано провести з 19 червня по 1 липня 2000 року у Чорному морі та на загальновійськовому полігоні "Чорноморський", що на Одещині. Планується, що у цих навчаннях братимуть участь понад 40 кораблів та суден, близько 900 чоловік особового складу, до 90 одиниць автомобільної та броньованої техніки, близько 30 літаків та гелікоптерів. Инф. Пресс-службы Министерства обороны Украины

Читайте також