Безопасность банка - прежде всего

06.05.2000, 11:32

В целях обеспечения необходимого уровня защищенности банковских сетей, в центре подготовки специалистов Сбербанка проводились учебные вторжения в компьютерную сеть банка с демонстрацией новейших технологий защиты. (укр.)

Представники служб безпеки з усіх регіональних управлінь Ощадбанку дістали можливість у банківському центрі підготовки спеціалістів спостерігати за імітацією вторгнення в комп'ютрену мережу банку. На Заході подібні заходи давно вже стали повсякденною справою для банків, які дійсно хочуть безпечно працювати. А ось у нас дотепер їх ще не проводили. У ролі хакерів на спеціально створеному фрагменті мережі, який у точності повторював типову мережу Ощадного банку, виступали експерти з безпеки відомої в Україні фірми Information & Communication Protection (ICP), що займається реалізацією програмних і апаратних продуктів, призначених для захисту комп'ютерних мереж. При цьому вони демонстрували новітні технології, що дають змогу блокувати доступ зловмисників до інформаційних ресурсів банку. Думається, немає особливої потреби багато говорити про те, наскільки це важливо для нормальної діяльності банків з урахуванням притаманних їй сьогодні ризиків.

Для тих, хто безпосередньо забезпечує в ощадбанківських структурах захист інформації, таке навчальне заняття відбулося в ході проведеного нещодавно в банку спеціального семінару. Робота ця, природно, не замінить практичних справ із забезпечення необхідного рівня захищеності банківських мереж, але, безсумнівно, допоможе її ще більше зміцнити. Як заявив голова правління Ощадного банку України Віктор Грибков, "керівництво банку і надалі буде постійно привертати увагу своїх співробітників до усвідомлення того факту, що банківська інформація і системи, що працюють з нею, - дуже цінний капітал, що потребує серйозного захисту. Наша служба безпеки зараз працює над зміцненням захищеності операційних систем, програмного та апаратного забезпечення, вперше впроваджуючи в Україні низку новітніх високоефективних розробок, про що незабаром ми поінформуємо своїх клієнтів".

Проведена банком у даному напрямі робота здобула визнання за кордоном. Вагомий тому доказ - опублікована стаття в березневому номері авторитетного міжнародного комп'ютерного журналу CRN EP/RE. Уже одна її назва - "Ощадбанк України - броня міцна" - свідчить про високу оцінку діяльності найбільшого українського банку в справі збереження закритої, цінної інформації. Юрій Килимник, керівник прес-служби Ощадбанку. Инф. газеты "Україна молода"

Читайте також