В ВСУ начинается летнее обучение

01.06.2000, 13:23

1 июня в Вооруженных Силах Украины начинается летний период обучения. (укр.)

Його особливістю є те, що напередодні, 29 травня, на засіданні Ради національної безпеки і оборони України було розглянуто і схвалено проект уточненої Державної програми розвитку Збройних Сил на період до 2005 року.

Якісну реалізацію визначених нею заходів покладено в основу підготовки військ у літній період. Йдеться, перш за все, про створення необхідних передумов для успішної реалізації глибинних перетворень у війську та закладення основ моделі Збройних Сил України зразка 2010. Передбачається виконання великого обсягу заходів, пов'язаних з переходом від кількісних до якісних показників застосування військ (сил), наведення відповідного статутного порядку в кожній військовій частині.

Літо - період найвищої інтенсивності бойової підготовки та польового вишколу частин і підрозділів. Не менше 50% навчань відбудуться з бойовими стрільбами. Запроваджуватимуться нові, нетрадиційні форми і способи бойового застосування сил і засобів. Як і раніше, більшість навчань матимуть комплексний, дослідницький характер, з урахуванням досвіду війн і воєнних конфліктів останніх десятиліть. Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також