"Княгиня Ольга" снова плывет в Византию

24.06.2000, 12:00

"По дорогам мира и согласия" - так названа международная акция, посвященная встрече третьего тысячелетия, которую проводит украинская экспедиция на старославянской ладье "Княгиня Ольга". Она 22 июня стартовала от речного вокзала Киева. (укр.)

Точна копія древньослав'янської ладьї вирушила з Києва за історичним маршрутом. Ініційована Україною програма проходження ладьї історичного шляху, який колись з'єднував Європу та Азію, була підтримана Росією, Данією та Польщею. Одним з головних завдань акції "Шляхами миру та злагоди" є закріплення дружніх міжнародних стосунків та встановлення різнобічних контактів (у першу чергу наукових) з країнами-учасниками акції.

Під вітрилом та на веслах 20 представників України (професійні моряки, яхтсмени та журналісти) пройдуть понад 3 тисячі кілометрів, пропливуть п'ять морів в умовах максимально наближених до тих, в яких жили древньослов'янські мандрівники.

До всього акція має стати символом миру та вшанує пам'ять загиблих у Другій світовій війні. Недаремно старт ладьї "Княгиня Ольга" розпочався в день початку Великої Вітчизняної війни. Як облаштувати світ та зберегти мир у третьому тисячолітті, також будуть вирішувати учасники експедиції. Міжнародна акція "Шляхами миру та злагоди" проходить в рамках заходів з відзначення III тисячоліття. Сергій Хавтура. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також