Смертельный фейерверк

27.06.2000, 10:55

Пренебрежение правилами безопасности при использовании пиротехники обернулось трагедией. (укр.)

Трагедія сталася біля села Приморське, що за десять кілометрів від Скадовська, куди мама привела доньку на берег моря подивитися, як обиратимуть "Маленьку красуню" на "Чорноморських іграх". Для дівчинки цей вечір став фатальним. Чоловік напідпитку приніс на берег феєрверки, аби потішити свою компанію. Організатори фестивалю заборонили використовувати піротехніку - через сильний вітер. Однак, згаданий чоловік знехтував правилами безпеки. І саме сильний вітер став причиною того, що піротехнічна ракета змінила траєкторію польоту - зрикошетила від даху бару і влучила Насті в голову.

Як вдалося з'ясувати "УМ" у хірургічному відділенні Скадовської райлікарні, дівчинка отримала дуже складну черепно-мозкову травму. За допомогою санітарної авіації з Херсона до Скадовська було доставлено досвідченого нейрохірурга, проте і він не зміг допомогти. Під ранок дівчинка померла.

Винуватця трагедії правоохоронці затримали хвилин через двадцять після фатального пострілу. Зараз невдалого піротехніка утримують у камері попереднього ув'язнення. Ступінь його вини з'ясує слідство, яке уже почалося. Инф.газеты "Україна молода".

Читайте також