Теле-радио-Ялта-2000

27.06.2000, 10:55

Сегодня, 27 июня, в Ялте открывается 1 Международный конгресс телерадиовещателей и операторов кабельного телевидения стран СНГ. (укр.)

Ялта влітку - не тільки модний курорт, вона найпривабливіше місце для проведення фестивалів, семінарів, конгресів, з'їздів. Південне сонце і ласкаве море знімають усі стреси, згладжують гострі кути, гасять конфлікти. Є надія, що й 1 Міжнародний конгрес телерадіомовників і операторів кабельного телебачення країн СНД, який пройде в Ялті з 27 червня по 2 липня, вирішить проблеми своєї галузі.

Тим більше, що непорозумінь у телепросторі більше ніж досить: і питання співробітників-телерадіомовників з операторами кабельного телебачення в межах СНД, і неузгоджена законодавча база країн СНД, авторські і суміжні права в телеінформаційному просторі, технологічні й організаційні рішення у створенні сучасної інформаційної інфраструктури. Насправді усі причетні до формування телепростору стомилися від напівлегальності, відсутності чітких правил гри і щоденного "власть меняется". У конгресі беруть участь парламентарі й урядовці країн СНД, представники міжнародних асоціацій та організацій, у тому числі - Генерального директорату "Інформаційне співтовариство Європи", Асоціації приватних кабельних операторів Європи, інформаційної спілки Німеччини, а також виробники і постачальники відеопродукції, обладнання та послуг, інтернет-компанії, телерадіокомпанії та інші зацікавлені особи. З особливим нетерпінням у Ялті чекають на новообраних членів вітчизняної Нацради з питань телебачення та радіомовлення. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також