В нокаут соперника, в нокдаун судью

27.06.2000, 10:55

Знаменитый американский боксер Майк Тайсон одержал очередную победу на ринге над своим соотечественником Лу Саварезе. Следующий бой он должен будет провести с чемпионом мира Ленноксом Льюисом. (укр.)

Суботнім вечором у шотландському Глазго 20 тисяч шанувальників боксу зібралися насолодитися поєдинком уславленого бійця Майка Тайсона, як йому протистояв його земляк - американець Лу Саварезе. На жаль, глядачі викинули на вітер гроші за свої квитки - бій тривав лише 38 секунд. На 12-й секунді Саварезе вперше побував у нокдауні. Він піднявся раніше за рахунок "десять", але одразу ж дістав потужну серію ударів, включаючи дошкульний хук лівою. Рефері Джон Койл вирішив зупинити бій, але Тайсон збив з ніг і його. Тайсон встиг ще кілька разів вдарити суперника, поки суддя відтягнув Саварезе до його кута.

А "залізний Майк" на прес-конференції розійшовся не на жарт: "Я - найвеличніший чемпіон у боксі. Льюїс? Я вирву його серце. Я з'їм його дітей". Хоча згодом Майк трохи заспокоївся в ставленні до чинного чемпіона світу серед важковаговиків британця Леннокса Льюїса. "Мені треба ще потренуватися. Коли я у формі, Льюїс мені не суперник".

За цей бій Тайсону виплатили гонорар - 8 мільйонів доларів. Його суперник за публічне побиття отримав 850 тисяч "зелених". Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також