ПОЛЬША ПОДДЕРЖИВАЕТ ПРОЕКТ НЕФТЕПРОВОДА ОДЕССА-БРОДЫ-ГДАНЬСК

05.07.2000, 12:08

На встрече с Премьер-министром Украины Виктором Ющенко Маршалок Сейма Республики Польша Мацей Плажинский заявил о заинтересованности Польши в проекте нефтепровода Одесса-Броды-Гданьск. (укр.)

Відбулась зустріч Прем'єр-міністра України Віктора Ющенка та Маршалка Сейму Республіки Польща Мацея Плажинського. В переговорах брав участь Перший віце-прем'єр-міністр Юрій Єхануров. Однією з головних тем переговорів був проект нафтопроводу Одеса-Броди-Гданськ. Перший віце-прем'єр-міністр Юрій Єхануров проінформував польську сторону про стан будівництва нафтопроводу. За його словами, зараз йдуть роботи на дільниці Одеса-Броди. Будівництво фінансується за рахунок бюджету, але Юрій Єхануров повідомив, що уряд планує звернутися до приватних інвесторів. Маршалок Сейму Республіки Польща Мацей Плажинський запевнив українських урядовців у зацікавленні Польщею проектом нафтопроводу Одеса-Броди-Гданськ. Пан Плажинський спростував повідомлення деяких російських ЗМІ і заявив, що жодних домовленостей між Польщею та Росією щодо будівництва нових нафтопроводів, в тому числі в обхід України, не існує. За його словами, навіть переговори такі не проводилися. Сторони домовилися про подальший обмін технічною та комерційною інформацією щодо проекту нафтопроводу Одеса-Броди-Гданськ.

Крім того, Перший віце-прем'єр-міністр Юрій Єхануров наголосив, що зі зміною керівництва Верховної Ради України помітно активізувалися контакти і між парлментами України та Польщі. Він підкреслив, що Україну особливо цікавить досвід польських реформ. За словами Юрія Єханурова, український уряд високо оцінюють рішучість, з якою польський парламент створює законодавчу базу для трансформації економіки. Товарообіг між Україною та Польщею в І кварталі 2000 року збільшився до відповідного періоду в 1999 році на 62% і склав 192,3 мільйони доларів США. Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також