Об условиях предоплаты периодических изданий на 2001 год

28.08.2000, 14:42

Постановлением Кабинета Министров Украины, которым определены условия проведения предоплаты периодических печатных изданий, определены тарифы на прием и доставку отечественных периодических изданий на 2001 год на уровне тарифов нынешнего года. (укр.)

Передплату-2001 доручено здійснити Державному комітетові зв'язку та інформатизації разом з Державним комітетом інформаційної політики, телебачення і радіомовлення.

При визначенні ціни на поліграфічні послуги для вітчизняних друкованих видань граничний рівень рентабельності не може перевищувати 20% собівартості послуг. За умови документального підтвердження видавцем собівартості видання передплатна ціна буде формуватися відповідно до Закону України "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів".

Уряд доручив Міністерству фінансів передбачити в проекті Державного бюджету на 2001 рік кошти на відшкодування різниці між розрахунковим (за собівартістю) та фіксованим тарифом на доставку передплатних друкованих видань, перелік яких затверджено постановою. Зокрема, це газети "Голос України", "Урядовий кур'єр", "Літературна Україна" та ряд видань для національних меншин. Підтримку держави отримають також українські дитячі та громадські журнали.

Дані норми не поширюються на рекламні та еротичні друковані видання, а також на ті з них, де понад 50% загального обсягу випуску становлять матеріали зарубіжних засобів масової інформації. Сюди ж відносяться й дочірні видання зарубіжних засобів масової інформації. Перелік цих видань затверджується Державним комітетом інформаційної політики, телебачення і радіомовлення.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також