"Аннушка": вторая жизнь, виртуальная

05.08.2000, 11:49

Украина не смотря на экономические трудности намерена форсировать развитие программы средне-транспортного самолета Ан-70. И уже в ближайшее время на рынке появятся две новые версии самолета - военная и коммерческая. (укр.)

Про це агенству "Інтерфакс-Україна" заявив заступник генерального конструктора АНТК ім. Антонова Дмитро Кива. Очевидно, ставка робиться на те, що потенційний покупець знайдеться якщо не на військову модифікацію "сімдесятки", то на транспортну. Але де він, покупець? Адже вісім європейських країн, на які Київ робив ставку, просуваючи разом з Росією Ан-70 на цей ринок, нещодавно зобов'язалися купити загалом 225 військово-транспортних Аеробусів, таким чином, власне, перекривши подальший шлях "сімдесятки" в Європу.

Дмитро Кива каже, що переговори, проведені з низкою нових замовників, дають змогу інтенсифікувати випробування літака. Зокрема "антоновці" покладають надії на участь у листопаді в міжнародному авіасалоні в Джухау, в Китаї, де планують показати свій Ан-70.

Крім того, пан Кива в розмові з кореспондентом "Інтерфаксу" скептично оцінив програму щодо Аеробусів 400 М. Нагадавши, що нині європейці оголосили про практично одночасний початок двох великих програм - пасажирського АЗХХ та військово-транспортного А 400 М, він зауважив, що їх дуже складно сумістити в часі, крім того, необхідно мати надто багато технічних і професійних ресурсів. "Робити треба швидко і якісно, і я їм не заздрю, особливо, якщо врахувати, що наступає такий конкурент, як "Боїнг", - резюмував Дмитро Кива. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також