В Крыму пройдут военные учения

07.09.2000, 11:25

С 11 по 21 сентября в восточной части Крымского полуострова планируется проведение многонациональных учений "Казацкая степь-2000", в которых примут участие военнослужащие вооруженных сил Украины, Великобритании и Польши. (укр.)

Тема навчання - проведення миротворчої операції з метою врегулювання збройного конфлікту.

Мета навчання - підготовка підрозділів країн-учасниць до миротворчих дій у складі багатонаціональних миротворчих сил SFOR, відпрацювання організації роботи об'єднаного штабу миротворчих сил та взаємодії між військовослужбовцями - учасниками маневрів.

"Козацький степ-2000" проводитиметься у три етапи.

Всього до навчання "Козацький степ-2000" буде залучено до 900 чоловік особового складу, 5 кораблів та суден, 42 одиниці автомобільної та бронетехніки, 6 літаків та вертольотів. Зокрема від Збройних Сил України у навчанні братиме участь посилена рота морської піхоти (130 чол.), від Великобританії - посилена рота батальйону "Командос" Королівської морської піхоти (130 чол.) та від Польщі - посилена аеромобільна рота (70 чол.).

Керівник навчання "Козацький степ-2000"- заступник Міністра оборони України - командувач Військово-Морськими Силами України адмірал Михайло Єжель.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також