К визиту Папы Римского в Украину

13.01.2001, 12:54

Предварительные вопросы организации визита в Украину Папы Римского Иоанна Павла II обсуждались 12 января на встрече Премьер-министра Украины Виктора Ющенко с главой делегации Святого Престола, преподобным отцом Роберто Туччи. (укр.)

Як відомо, державний візит Глави Ватикану відбудеться 21-24 червня ц.р. на запрошення Президента України Леоніда Кучми. Передбачається, що крім зустрічей на найвищому державному рівні, Папа Римський Іоанн Павло II проведе по два богослужіння за латинським і візантійським обрядами у Львові та Києві. На ці літургії очікується масове прибуття католицьких прочан не лише з України, а й Росії, Білорусі, Польщі, Румунії, прибалтійських та інших країн. Візит висвітлюватимуть тисячі представників ЗМІ.

Після завершення зустрічі з Прем'єр-міністром Роберто Туччі відзначив, що від початку свого понтифікату Папа Римський Іоанн Павло II прагнув побувати в Україні. За наявними даними інтерес до цього візиту в усьому світі надто великий. Тому делегація Святого Престолу прибула в Україну, щоб найкращим чином підготувати програму візиту, яка остаточно буде розглянута у Ватикані після чого буде передана керівництву нашої держави.

На зустрічі був присутній Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Микола Етерович.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також