Упорядочено таможенно-тарифное оформление товаров

18.01.2001, 10:44

Кабинет Министров Украины своим постановлением отменил 68 постановлений правительства, которыми в разное время вносились изменения в действующие таможенные тарифы, и принял единый консолидирующий документ. (укр.)

Таким чином, усунуто невиправдані труднощі при визначенні ставок ввізного мита на окремі товари.

Постановою також скориговано ставки ввізного мита на окремі товари у відповідності до поточної кон'юнктури внутрішнього та зовнішнього ринків. Зокрема, зменшено ввізні ставки на ряд товарів, що не виробляються в Україні. Це - тканини з прошивним ворсом (з 10% до 2%), фарбувальне обладнання (з 5% до 2%), на сировину з виробництва пінополіуретану (з 5% до 2%), на мідний та алюмінієвий дріт (з 20% до 2%). Разом з тим, збільшено ввізні ставки на деякі товари, що достатньо виробляються в Україні. Йдеться про транспортерні стрічки (з 0% до 15%), електричні акумулятори (з 0% до 20% і 15%), на полімерні матеріали (з 10% до 15%).

Передбачається, що завдяки введенню нових ставок збільшаться надходження до Державного бюджету від оподаткування імпорту товарів, які в достатній кількості виробляються в Україні. А використання сировини, на яку зменшено ввізне мито, дасть змогу збільшити надходження від оподаткування внутрішнього виробництва.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також