Для поддержки малого бизнеса

30.01.2001, 13:52

Сегодня, 30 января, открывается ЗАО "Микрофинансовый банк" - первый в Украине банк с иностранными инвестициями, ориентированный на финансирование малого бизнеса и частного предпринимательства (укр.)

Його засновниками виступили: Європейський банк реконструкції та розвитку (20%), Міжнародна фінансова корпорація (20%), Німецько-Український фонд (20%), американський фонд Western NIS Enterprise (20%), голландський фонд ДОЕН (10%) та німецька інвестиційна компанія IMI (10%). Статутний капітал банку складає 10 млн. євро.

Банк створюється як універсальний, однак основною діяльністю його буде кредитування малого бізнесу, мікропідприємств та приватних підприємців. Спеціально орієнтована кредитна технологія надається німецькою компанією IPC GmbH. Планується залучення клієнтів, які перебувають на стадії становлення свого бізнесу. Розмір кредитів може бути від 500 гривень до 125000 євро.

Продовж року після початку діяльності в Києві банк планує також надавати свої послуги в Харкові, Львові, Донецьку та місті Славутич.

Подібні банки вже створені та з успіхом діють в семи країнах Східної Європи. Серед таких банків: КМБ - Банк (Росія), МБГ - Банк (Грузія), MEB - Bank (Боснія) та інші.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також