Правительство поддержит технопарки

13.10.2001, 11:28

Кабинет Министров Украины принял постановление о внесении изменений в Положение о порядке рассмотрения и регистрации инвестиционных и инновационных проектов, которые реализуются в приоритетных направлениях деятельности технологических парков. (укр.)

Як повідомив Віце-прем'єр-міністр України Володимир Семиноженко, з прийняттям постанови вводиться чітка процедура подання необхідних документів для розгляду інвестиційних та інноваційних проектів технопарків, організації їх експертизи, прийняття рішень про реєстрацію проектів або вмотивовану відмову в їх реєстрації. Особлива увага приділятиметься забезпеченню ефективної діяльності трьох технопарків, які вже близько 2 років працюють згідно з законом про спеціальний режим інвестиційної та інноваційної діяльності, - "Напівпровідникові технології і матеріали, оптоелектроніка та сенсорна техніка", "Інститут електрозварювання імені Є. О. Патона" та "Інститут монокристалів".

Нині технопарки реалізують 49 інноваційних та інвестиційних проектів. Але справа не в кількості проектів. За багатьма інвестиційними та інноваційними проектами технологічних парків уже виробляється високотехнологічна та імпортозамінююча продукція, у тому числі на експорт. На спеціальні рахунки технопарків пішли кошти від реалізації цієї продукції, які знову реінвестуються", - сказав Володимир Семиноженко. Він зазначив, що завдяки законодавчо визначеному економічному механізму діяльності технопарків, тепер ми маємо серйозні важелі для прискореного освоєння у виробництві унікальних технологій, розроблених нашими вченими. І тому прийняття постанови дасть змогу виважено підходити до визначення кожного проекту, кожного його виконавця.
Инф. газеты "Урядовий кур'єр".

Читайте також