В Киеве совершено покушение на работника налоговой службы

14.11.2001, 16:10

12 ноября вечером было совершено покушение на жизнь начальника отдела контроля в сфере внешнеэкономической деятельности налоговой инспекции Радянского района г. Киева Наталью Распутную. (укр.)

Невідома особа через відкрите вікно, розташоване на першому поверсі приміщення податкової інспекції, вистрілила в неї з вогнепальної зброї.

Потерпілу в тяжкому стані доставлено до лікарні швидкої медичної допомоги, де її було прооперовано. У даний час Наталія Распутна знаходиться у реанімаційному відділенні лікарні.

Співробітниками органів внутрішніх справ спільно з працівниками податкової міліції та управлінням по боротьбі з корупцією та безпеки в органах ДПС проводяться слідчо-оперативні заходи з встановлення та затримання особи, що скоїла злочин.

Як повідомив начальник управління по боротьбі з корупцією та безпеки в органах Державної податкової служби Віктор Шейбут, при виконанні своїх службових обов'язків працівники податкової служби нерідко стикаються з психологічним тиском, брутальними образами, а інколи погрозами здоров'ю та життю. Про це свідчить те, що за роки існування податкової служби проти її працівників скоєно 770 злочинів. Тільки цього року зловмисниками відносно податківців вчинено 218 протиправних дій. За кожним з цих фактів ведеться слідство, винних буде притягнуто до відповідальності згідно з чинним законодавством.
По информации налоговой администрации Украины.

Читайте також