Закон о бюджете готов ко второму чтению

21.11.2001, 14:01

20 ноября состоялось заседание Кабинета Министров Украины, на котором обсуждались вопросы доработки ко второму чтению в Верховной Раде проекта Закона "О Государственном бюджете Украины на 2002 год". (укр.)

Як зазначив у своїй доповіді Міністр фінансів України Ігор Мітюков, Мінфін спільно з іншими центральними органами виконавчої влади опрацював схвалені в основному парламентом висновки і пропозиції Комітету з питань бюджету до проекту головного фінансового документу країни. В Кабінеті Міністрів проведено низку нарад щодо уточнення основних прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку країни, соціально-гуманітарних аспектів проекту, розподілу капітальних вкладень на 2002 рік тощо.

Аналізуючи хід проведеної роботи, Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах наголосив, що проект Закону максимально враховує пропозиції народних депутатів, науковців, представників громадських організацій. На переконання голови уряду, пропонуємий документ є чесним, прозорим та обґрунтованим. Він окреслює пріоритети, зокрема, розвиток вугільної галузі та енергетики, зміцнення обороноздатності країни. Виконання бюджету залежить від багатьох чинників, підкреслив Прем'єр-міністр, в тому числі від наближення фінансової системи держави до реальних потреб економіки.

Кабінет Міністрів у своїй постанові схвалив підготовлений Мінфіном проект Державного бюджету на 2002 рік для його розгляду у другому читанні.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також