За 9 месяцев 2001 года гражданство Украины приняло 1742 человека

29.11.2001, 13:59

В Управлении по вопросам гражданства проанализировано состояние решения вопросов по принятию гражданства, выхода из гражданства и потери гражданства Украины за январь-сентябрь 2001 года. (укр.)

За зазначений період згідно з указами Президента України до громадянства України прийнято 1742 особи. При цьому збереглася тенденція, відповідно до якої абсолютну більшість прийнятих до громадянства України складають особи, що прибули з держав СНД, насамперед з Російської Федерації, Казахстану, Азербайджану, Вірменії, Узбекистану, Таджикистану, Грузії. Не змінилася і загальна етнічна структура прийнятих до громадянства України. Домінують представники національностей країн СНД: росіяни, вірмени, білоруси, українці, азербайджанці, татари, грузини.

Відповідно до указів Президента України за зазначений період з громадянства України вийшло 1199 осіб. Залишився незмінним вибір держав, до яких переважно виїхали особи, що вийшли з громадянства. Як і минулого року, найбільше вибуло до ФРН, Чехії, Польщі, Білорусії, Австрії. При цьому збільшився виїзд до ФРН, Чехії, Австрії та зменшився до Білорусії і Польщі.

Збільшилася кількість осіб, які втратили громадянство України. Вона склала 17 осіб, тоді як за відповідний період минулого року - 10 осіб. Основною причиною втрати українського громадянства є добровільне набуття громадянами України іноземного громадянства.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також