В Киеве обсудят роль общественности в экологической политике

13.12.2001, 13:40

14-16 декабря в Киеве пройдет Вторая Всеукраинская конференция экологической общественности "Экологическая политика и внедрение принципов стабильного развития в Украине: роль общественности". (укр.)

У конференції візьмуть участь близько 200 представників громадських організацій, наукових установ, освітніх закладів, органів державної влади тощо. Зокрема, очікується участь Міністра екології та природних ресурсів України Сергія Курикіна, народних депутатів, представників Кабінету Міністрів України та Адміністрації Президента.

Робота конференції буде проходити у секціях: участь громадських екологічних організацій у формуванні та впровадженні місцевих і національних екологічних планів дій; громадський екологічний рух в Україні: тенденції розвитку (найважливіші прецеденти, слабкі місця, потреба в саморегулюванні); фінансування природоохоронної діяльності та участь громадськості у бюджетному процесі; участь громадськості в інформуванні населення з питань захисту довкілля.

В ході секційних засідань розглядатимуться такі питання: громадськість і влада: партнери в процесі впровадження принципів сталого розвитку (механізми взаємодії); участь громадськості в розвитку екологічної освіти; шляхи посилення громадського контролю за дотриманням природоохоронного законодавства в Україні.
По материалам Центра экологического образования и информации.

Читайте також