В Украине создана Ассоциация производителей семян

17.12.2001, 16:14

Вице-премьер-министр Украины Леонид Козаченко принял участие в работе учредительного собрания Украинской ассоциации производителей и дистрибьюторов семян. (укр.)

Створена за підтримки Української ліги підприємців АПК, нова громадська організація покликана сприяти формуванню та розвитку загальнонаціонального ринку насіння в Україні; створенню необхідних організаційних, економічних, правових та соціальних умов для взаємодії операторів ринку насіння, розвитку селекційної та наукової діяльності по виведенню та впровадженню нових сортів. Її завдання - забезпечувати підтримку та захист інтересів учасників ринку насіння як в Україні, так і за її межами, допомагати у підготовці кваліфікованих кадрів, здійснювати інформаційну підтримку проекту.

Така увага до ринку насіння обумовлена насамперед системними підходами уряду до вдосконалення аграрної політики та науковими висновками, що найефективнішим інструментом інтенсифікації виробництва продукції рослинництва є використання сортового насіння. За висновками спеціалістів, це сприятиме збільшенню врожайності зернових майже на 25%.

Віце-прем'єр-міністр України Леонід Козаченко зазначив, що на сучасному етапі розвитку національної економіки особливого значення набуває удосконалення системи управління та встановлення нових системних зв'язків, які б відповідали новим суспільно-економічним відносинам. Одним з важливих імперативів адміністративної реформи є делегування громадським організаціям певних функцій, залучення їх до рівноправної співпраці з державними установами. Особливо це актуально в площині реформування аграрного сектору економіки та виконання Програми "Зерно України-2002".

В роботі установчих зборів взяв участь Міністр аграрної політики Іван Кириленко, керівники громадських професійних організацій компаній-виробників та дистрибуторів насіння, науково-дослідних та селекційно-генетичних інститутів, аграрних господарств, представники галузевих відомств.

Президентом Української асоціації виробників та дистрибуторів насіння обрано народного депутата України Віталія Цехмістренка.
Инф. Кабинета Министров Украины.

Читайте також