В составе Конфедерации работодателей Украины - 16 общественных объединений

26.12.2001, 15:54

Премьер-министр Украины Анатолий Кинах провел заседание Координационного совета Конфедерации работодателей Украины. (укр.)

Анатолій Кінах відзначив, що на сьогодні Конфедерація роботодавців України стала серйозною і впливовою силою. До складу її входить біля 16 громадських об'єднань. Це, в свою чергу, дає підстави стверджувати, що питання соціального партнерства є невід'ємною складовою громадянського суспільства України, а також є важливою складовою у відносинах між суспільством і державою.

На засіданні Координаційної Ради було обговорено широкий спектр проблем взаємодії роботодавців та уряду. Зокрема, йшлося про строки проведення наступного засідання Координаційної Ради та підписання Генеральної угоди між Кабінетом Міністрів України, Конфедерацією роботодавців України та профспілковими об'єднаннями України на 2002-2003 роки.

Як пріоритетний напрям у діяльності роботодавців Анатолій Кінах відзначив підвищення платоспроможності внутрішнього ринку і рівня життя громадян. Спираючись на позитивні тенденції у соціально-економічному розвитку держави нинішнього року (темпи зростання реальної заробітної плати і пенсій за 11 місяців склали біля 19% при зростанні роздрібних цін на 4,5% та інфляції у розмірі 4,5%), зазначив він, необхідно продовжувати та поглиблювати структурні реформи, зокрема, створювати умови для зниження безробіття та збільшення кількості робочих місць.

Наступне засідання Координаційної Ради Конфедерації роботодавців України планується провести у кінці квітня 2002 року.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також