Более 1,5 млн. пенсионеров обслуживается в учреждениях Ощадбанка

27.12.2001, 11:06

ОАО "Государственный ощадный банк Украины" получил право на выплату пенсий и денежной помощи по итогам конкурсного отбора, проведенного Пенсионным фондом Украины во исполнения постановления Кабинета Министров Украины. (укр.)

Ощадний банк визнано одним із переможців конкурсу серед українських банків, в яких за згодою одержувачів коштів можуть відкриватися рахунки для виплати пенсій та грошової допомоги з правом надання цих послуг громадянам в усіх регіонах України. Сьогодні банк володіє широкою і розвинутою мережею з 7882 установ, географічно рівномірно розташованою на території нашої країни. Відповідно до чинного порядку Ощадбанк невдовзі укладе договір на здійснення виплат пенсій та грошової допомоги громадянам з Пенсійним фондом України та Міністерством праці та соціальної політики України.

Установи Державного ощадного банку України зараз виплачують пенсії та грошову допомогу понад 1,6 млн. пенсіонерів шляхом зарахування коштів на їх поточні (вкладні) рахунки. Це складає понад 11% від їх загальної чисельності в Україні. За останні чотири роки кількість пенсіонерів, яких обслуговує Ощадбанк, зросла майже на 600 тис. чоловік.

Програми пенсійного обслуговування, запропоновані Ощадним банком, приваблюють багатьох людей похилого віку. Зокрема, популярним серед пенсіонерів є "Строковий пенсійний вклад". Його банк запровадив на початку 2001 року для підтримки найменш захищених верств населення. Термін зберігання грошей на вкладі - 1 рік, процентна ставка - 20% річних. Загальна сума коштів, покладених пенсіонерами на цей депозит, становила на 1 грудня 2001 року понад 66 млн. гривень.
По материалам пресс-службы Ощадбанка.

Читайте також