Необычные коллекции

20.02.2001, 12:12

Коллекцию паутины собрал за сорок лет музыкант одного из оркестров Ганновера Фриц Ханебиттер, а житель другого немецкого города - Даггендорф - Якоб Фенгель собирает... звуки капель дождя. (укр.)

Усi чотири кiмнати квартири Фрiца Ханебiттера заставленi стелажами, на яких розмiщенi склянi ящики з павутинням. Тут i хитромудре плетиво павука-птахоїда з острова Ява, i тропiчного рогатого павука, в якого два довгих роги розташованi на кiнцi черевця, i, нарештi, павукiв виду нефiли. В останнiх павутина надзвичайно мiцна, з неї тчуть тканину, яка виглядає, як натуральний шовк. Ханебiттер скаржиться, що його дружина довго не могла звикнути до такої незвичайної колекцiї - все хотiла змести павутиння.

А Якоб Фенгель акуратно записує на плiвку шум тихого осiннього дощу, зливи, громовицi. Як людина практична, Фенгель за допомогою реклами успiшно реалiзує свої записи. Шелестiння осiннього дощу - тому, хто страждає на неврастенiю i безсоння, звуки грози - меланхолiкам для того, щоб їх "струснути" тощо. На застiй у справах бiзнесмен не скаржиться.
Инф. газеты "Київська правда".

Читайте також