Для улучшения ситуации в угольной отрасли

23.02.2001, 10:29

Сложное экономическое положение угольной промышленности, убыточность ряда шахт, ухудшение горно-геологических условий заставило принять меры по реструктуризации отрасли. (укр.)

З метою оздоровлення становища в вугільній галузі був виданий Указ Президента України "Про структурну перебудову вугільної промисловості", яким передбачено підвищення ефективності роботи вугледобувних підприємств. Одним з напрямків цієї роботи є закриття неперспективних шахт. На його розвиток постановою КМУ було затверджено "Положення про соціальний захист працівників, вивільнюваних у зв'язку із закриттям (ліквідацією) неперспективних вугледобувних та вуглепереробних підприємств Міністерства вугільної промисловості".

У розділі Гірничого Закону України, який прийнято Верховною Радою у 1999 році, визначено комплекс питань щодо соціального захисту працівників, вивільнюваних у зв'язку із закриттям вугільних підприємств і передбачених Положенням про соціальний захист працівників, вивільнюваних у зв'язку із закриттям (ліквідацією) неперспективних вугледобувних та вуглепереробних підприємств Міністерства вугільної промисловості, яке затверджено постановою Кабінету Міністрів від 28 червня 1997 року N623.

З метою приведення нормативно-правових актів України у відповідність із Гірничим Законом України, 22 лютого на засіданні урядового комітету промислової політики та ПЕК, який проходив під головуванням Віце-прем'єр-міністра Олега Дубини, було ухвалено проект постанови КМУ "Про визнання такою, що втратила чинність, постанови КМУ від 28 червня 1997 року N623".
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також