Грехи с аукциона

13.03.2001, 11:24

Воодушевившись примером Элтона Джона, периодически опустошающего свои шкафы с благотворительной целью, всемирно известный модельер Жан-Поль Готье тоже решил провести аукцион, на котором звезды подиума и шоу-бизнеса смогут распрощаться с воспоминаниями о своих пороках и вредных привычках. (укр.)

Ідею такого розпродажу Готьє подала його нова модель Фейкі, коли розповіла, що бразильська топ-модель Ана Хікман і досі зберігає свою першу недопалену пачку сигарет, після якої зовсім кинула курити. А сама Фейкі, котра курила в школі марихуану, з радістю розсталася б з алюмінієвою коробочкою, в якій ховала пакетики із зіллям.

Готьє впевнений, що подібний аукціон міг би бути, до всього, й дуже повчальним, і, напевно, дуже прибутковим. Дійсно, яка знаменитість може похвалитися бездоганним способом життя?

Той же Елтон Джон, як відомо, тривалий час нюхав кокаїн. Співаків Пола Маккартні та Уїтні Х'юстон кілька разів затримували в аеропорту з наркотиками в кишені. Моделі Наомі Кембпелл, Крісті Тарлінгтон і Кейт Мосс узагалі пропустили через свій організм чи не всі існуючі шкідливі речовини.

Фейкі, яка виступатиме на найближчих показах Готьє в Парижі говорить, що із задоволенням візьметься за організацією цього аукціону. На торги буде виставлено, звичайно, не предмети пороків, а тільки речі, з ними пов'язані: келихи, пачки від цигарок, ложки, портсигари, люльки, порожні пляшки (якщо в когось вони ще залишилися) тощо з автографом власника і словами: "Я зміг з цим покінчити". Уже відомо, що взяти участь в аукціоні погодилися музиканти з групи U2, співачка Поллі Харві та письменниця Ясміна Реза.
Гелена Повиймуха.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також