Евро от Укрэксимбанка

31.03.2001, 17:10

На протяжении года Укрэксимбанк планирует активизировать операции в евро и расширить спектр услуг с использованием единой валюты Европейского валютного союза (ЕВС). (укр.)

З квітня поточного року Укрексімбанк започатковує нові види рахунків для клієнтів банку - депозитні рахунки у національних валютах країн єврозони. Через рік клієнти банку, як фізичні, так і юридичні особи, отримають свій вклад з відсотками готівкою або в безготівковій формі у валюті ЄВС - євро.

Усі конверсійні операції Укрексімбанк здійснюватиме безкоштовно за встановленими Європейським центральним банком фіксованими курсами. "Дана послуга є новою на ринку депозитних вкладів, - зазначає заступник голови правління банку Юрій Храмов. - Привабливість таких внесків для вкладників зростає також у зв'язку з введенням з 1.01.2002 р. готівкової валюти євро. Наявність таких вкладів забезпечуватиме їх власникам гарантоване отримання готівкового євро до кінцевої дати переходу на євро як єдиного законного засобу платежу на території країн-учасниць ЄВС".

Укрексімбанк заснований у січні 1992 року, входить до групи найбільших банків України. Є універсальним банком, зорієнтованим на обслуговування учасників зовнішньоекономічної діяльності. Наприкінці 2000 року Укрексімбанк здійснював розрахункові операції через 5 кореспондентських рахунків у євро та 5 кореспондентських рахунків "Ностро" у різних валютах країн Європейського валютного союзу (австрійські шилінги, німецькі марки, італійські ліри, французькі франки тощо). На сьогоднішній день загальна сума залишків коштів на кореспондентських рахунках Укрексімбанку в євро складає більше 80% від загальної суми коштів у валютах країн ЄВС.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також