Каждой семье - свой герб

11.04.2001, 11:20

Хмельницкий художник-график Михаил Мастикаш начал для современников несколько новое и интересное дело - создание семейных гербов. (укр.)

Кожен, хто бажає прославити своє прізвище та залишити фамільний слід в історії, мусить добряче проштудіювати генеалогічне дерево роду та якомога детальніше розповісти про себе і пращурів. Перші десять гербів майстер пообіцяв зробити безкоштовно, аби привернути увагу до своєї ідеї всіх бажаючих. Список власників фамільного знака відкрив відомий подільський поет Іван Іов (нині, на жаль, покійний). А на творчому столі пана Мастикаша вже лежать замовлення з Києва, Тернополя, Вінниці, Івано-Франківська та, звісно, Хмельницького.

Повторення в сюжетах талановитому автору не загрожує, адже кожен герб є таким же індивідуальним, як і особа, що хоче його мати. Зокрема, один з ескізів у ці передвеликодні дні викликає підвищений інтерес, оскільки має форму писанки. Передбачається, що згодом художник влаштує геральдичну виставку, щоб з його оригінальними роботами могли ознайомитися всі поцінувачі прекрасного.
Микола Чернега. Хмельницький.
Инф. газета "Україна молода".

Читайте також