КАК БУДЕТ ЖИТЬ ПРЕССА?..

12.04.2001, 12:39

Государственный комитет информационной политики, телевидения и радиовещания провел семинар-совещание, на котором были обсуждены состояние и перспективы развития местной прессы в Украине. (укр.)

Голова Комітету вiдомий поет i полiтичний дiяч Iван Драч виступив з доповiддю щодо стану iнформацiйної полiтики в Українi, її цiлей, проблем i перспектив, при цьому наголосивши, що будь-якими зусиллями необхiдно зберегти i змiцнити мiсцеву, "низову" пресу. Про необхiднiсть державної пiдтримки мiсцевих ЗМI, зокрема, україномовних, про їх матерiально-технiчне забезпечення говорив заступник голови Комітету Вiталiй Аблiцов.

Важливi питання щодо полiпшення та подальший розвиток на сучасному рiвнi вiтчизняної полiграфiї порушив у доповiдi директор видавництва "Київська правда" Iван Ковба. Вiн, зокрема, наголосив на недосконалостi податкової, цiнової полiтики, звернув увагу на те, що в Українi застарiле полiграфiчне обладнання, не виробляється належної кiлькостi вiтчизняного паперу, незадовiльна його якiсть.

Мова йшла також про законодавче забезпечення iнформацiйної дiяльностi мiсцевих друкованих ЗМI, про пiдтримку їх мiсцевою виконавчою владою.
Инф. газеты "Киевская правда".

Читайте також