Не тяните с заявлениями

12.04.2001, 12:39

Укрэксимбанк, в соответствии с межправительственными договоренностями, продолжает принимать заявления на выплату средств физическим лицам-вкладчикам бывшего Внешэкономбанка СССР в Украине. (укр.)

За рахунок другого траншу компенсації Укрексімбанк станом на 10 квітня цього року виплатив власникам заблокованих рахунків $5,67 млн. Крім цього, на сьогоднішній день для звіряння залишків сум заборгованості та перерахування валютного покриття за ними до Зовнішекономбанку (м. Москва) відправлено заяви громадян України щодо виплат на загальну суму $2,15 млн.

Для погашення повної суми заборгованості Зовнішекономбанку СРСР перед фізичними особами-вкладниками Укрексімбанк звертається до громадян, що мали згадані рахунки, з проханням прискорити надання заяв на отримання заблокованих коштів. Заяви встановленого зразка приймають філії Укрексімбанку за місцем проживання власника рахунку. Для прискорення виплат необхідно надати заяви до 1 травня цього року.

Для довідки. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 2 грудня 1997 року "Про порядок розрахунків з громадянами - власниками рахунків у колишніх відділеннях Зовнішекономбанку СРСР на території України", Укрексімбанк уповноважений проводити розрахунки з вкладниками рахунків, заблокованих у колишніх відділеннях Зовнішекономбанку СРСР. На сьогоднішній день виплати здійснюються відповідно до того ж порядку, що і перерахований, і виплачений протягом 1997-1998 років авансовий платіж загальною сумою $10 млн. Протягом цього часу свої заощадження отримали близько 10 тисяч вкладників. Усього в колишньому Зовнішекономбанку СРСР на час першого авансового платежу нараховувалося 13700 власників рахунків, а загальна сума заборгованості становила близько $18 млн.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також